dinsdag 19 oktober 2010

l'été ou l'hiver?

Intussen is het weer een tijd geleden dat ik mijn avonturen met jullie heb gedeeld! Tijd voor een update!
De papieren voor de UA zijn tijdig in orde geraakt, zij het met 3 studiepunten minder dan oorspronkelijk de bedoeling was, maar bon, daar hebben we ons dan maar bij neergelegd!

Vorig weekend is Katrien op bezoek geweest. 24°, volle zon, goed gezelschap en Lille hebben er een topweekend van gemaakt! Wat cultuur opschuiven (tenminste als we bij de juiste kerk staan waarover we een zéér interessante tekst aan het lezen zijn), vééél shoppen, en een etentje in een gezellig Frans restaurantje. En toch waanden we ons heel even terug thuis toen bleek dat onze buren ook Vlamingen waren. West-Vlamingen om precies te zijn, en die zich er niet voor geneerden om lekker mee in ons bord te kijken! Zondag hebben we een aangename wandeling gemaakt in het park van de citadel; een paradijs om in te wandelen! Wel iets te groot, wat het bijzonder moeilijk maakte om zonder kaart in de hand de zoo te vinden. Maar we hebben de aapjes en de schildpadden gevonden! En blij dat ze waren! (Vooral toen mijn bril weereens te los stond en in de bak van de reuzeschildpad viel!) Dan een lekker pannenkoekje eten, een glas heerlijke tomatensap op de Grand place, en het prachtige weekend was alweer voorbij.. 





Daarop volgde een drukke koude week. Koud ja! In zo'n 'zuiders' land hebben ze het hier in de residentie er niet beter op gevonden om pas vanaf november de chauffage aan te steken. Gelukkig zijn ze na een ijskoude nacht tot inzicht gekomen dat het nu echt wel koud is buiten en dat het geen schande is om de chauffage aan te steken. Donderdagavond was er dan toch 1 warm lichtpuntje : de befaamde soirée internationale voor de buitenlandse studenten! Lekker eten en feesten in een plaatselijke discotheek met meer dan 20 (of nog meer?) verschillende nationaliteiten, kan niet slecht zijn. Alleen jammer dat een simpele cola van 20cl al 5€ kost. (nuja, er stonden ook flessen van 800€ op de kaart, dus we mogen nog lang niet klagen!)



Volgende week is het pause pédagogique en ben ik terug een weekje thuis. Ideaal om de achterstand van al mijn werkjes in te halen, om daarna al aan de laatste volle 7 weken in Lille te beginnen.. De tijd vliegt!





Bisous! xxx





dinsdag 5 oktober 2010

Stress?

Het leven hier in Lille gaat ondertussen verder zijn gangetje. Naar de les gaan, naar de winkel gaan, koken, kuisen, nadenken over taken, een 'pint' gaan pakken. Was het alleen maar zo: intussen moet ik van de ene UFR (is een soort faculteit) naar de andere lopen omdat ik nog een vak van 3 ECTS mis, en naar het juridisch kantoor om welbekende redenen.
De grote vraag hier luidt als het volgt : waarom heeft de universiteit nog nooit van internet gehoord? De uurroosters moet je niet online gaan zoeken, neen, die hangen uit de op de valven. Hier leven ze blijkbaar nog in de middeleeuwen. Vervolgens antwoorden de profs amper op hun mails, en is er nergens informatie over hen te vinden. Heb je een bureau van een bepaalde prof nodig? Ga maar op zoektocht in de universiteit! A.u.b. Lille3, het zou mijn leven (en mijn vermoeide benen) zo veel gemakkelijker maken.. O wacht, er was 1 prof waarmee ik een interessante correspondentie heb gehad. Rara... Hij sprak Nederlands! (En kwam dus uit de beschaafde wereld ;-) )
Intussen hoop ik dat ik de allerlaatste deadline voor mijn learning agreement niet mis, maar het belooft nog spannend te worden!

Encore une bonne soirée et bcp de bisous!

Kim